Το σκοτεινο χωριο
Οτι δεν θα διαβασετε πουθενα αλλου
Λίγα λόγια για εμένα
Στοχάσου και αρκεί. Δεν είμαστε εκείνοι που κατέχουμε την αλήθεια. Δεν είμαστε εκείνοι που θα φωτίσουμε τον κόσμο. Είμαστε μαζί με κείνους που πιστεύουν πως το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο.
Σύνδεσμοι


Δεν μιλανε ποτε για σχοινι στο σπιτι του κρεμασμενου.
1087 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008
07:48


 Το παρακατω σχολιο ειναι αναδημοσιευση απο το   http://www.blog.anti.gr/

 της ηλεκτρονικης σελιδας του  πολιτικου περιοδικου  " ΑΝΤΙ "

 


 

Δεν μιλάνε ποτέ για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

By Factorx | February 26, 2008

 

H υπόθεση των πραγματικών και υποτιθέμενων εκβιασμών μέσω του Ιντερνέτ δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Κατά καιρούς και σε άλλες χώρες, κυρίως στην Αμερική, έχουν καταγγελθεί παρόμοια εγκλήματα. Αλλά, όπως και τα blogs ήλθαν στην Ελλάδα με καθυστέρηση,  το ίδιο ισχύει και για τους ηλεκτρονικούς εκβιασμούς. Ίσως το μόνο που μας κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι στο κύκλωμα αυτό φέρεται να εμπλέκονται δημοσιογράφοι. Ωστόσο, η υπόθεση με το Press-gr έχει ορισμένα «γκρίζα» σημεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε περίπτωση που βρεθούν εκβιαστές και δη δημοσιογράφοι δεν πρέπει να πληρώσουν ακριβά για τη δράση τους. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι άγιοι. Όμως, δεν μπορεί να αμαυρώνεται η εικόνα όλου του κλάδου από πέντε – δέκα που εκβιάζουν, έχουν λογαριασμούς με εκατομμύρια ευρώ, επιταγές και «τούβλα» πάνε κι έρχονται στα δημοσιογραφικά γραφεία. Υπάρχουν και οι μισθωτοί των 600 ευρώ, πολλοί εκ των οποίων δουλεύουν σε blogs για ένα κατοστάρικο παραπάνω ή γιατί θέλουν να σώσουν την τιμή της δημοσιογραφίας που υπηρετούν. Αυτοί δεν φταίνε.

Το press-gr δεν είναι τα blogs. Όσα συνέβησαν εκεί αποτελούν μόνο σταγόνα στον ωκεανό της προσφοράς των άλλων blogs.. Η δύναμη τους είναι βέβαια ακόμα πολύ μικρή, συγκρινόμενη με την παντοδυναμία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Αν όμως η ιστορία απέδειξε κάτι είναι ότι το νέο υπερτερεί πάντοτε του παλιού. Και οι εκατοντάδες ή χιλιάδες Έλληνες bloggers είναι το «νέο» απέναντι στο παρηκμασμένο «παλιό» του εκμαυλισμού και τη διαφθοράς. Ο Τύπος πεθαίνει κι αυτό το ξέρουν όλοι πια. Με όλες τις αδυναμίες τους, τα ενημερωτικά blogs κατάφεραν μέχρι σήμερα κάτι πολύ σημαντικό. Έδειξαν ότι μπορούν να σπάσουν την χειραγώγηση. Να διαπεράσουν τα στεγανά της πληροφόρησης και να αποκαλύψουν θέματα που το δημοσιογραφικό και εκδοτικό κατεστημένο θάβουν. Αυτό είναι που φοβήθηκαν οι καλοπληρωμένοι επαγγελματίες του χώρου και οι εκδότες τους. Οι του press-gr τους πρόσφεραν δυστυχώς την ευκαιρία.

Είδαμε σήμερα και διάφορους άσχετους με τα blog να βγαίνουν και να μας λένε στην τηλεόραση τι είναι τα …blogs. Χαρούμενοι που ο αρχιερέας της κυβερνητικής παραπληροφόρησης ανέλαβε επιτέλους να μας βάλει στη θέση μας. Κανείς φυσικά δεν διανοήθηκε να πει ότι εξέλιπε το θράσος στον τόπο αυτόν όταν τολμά και μιλά για «εκβιαστές στα blogs» μια κυβέρνηση που έτρεχε σε ξενοδοχεία και μυστικά ραντεβού για να πάρει ροζ DVD από έναν τύπο που η ίδια κατηγορούσε ως «εκβιαστή».

Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή; Ότι στον Τύπο και την τηλεόραση δεν υπάρχουν εκβιασμοί; Η πληθώρα των λαθρόβιων εντύπων που στηρίζονται αποκλειστικά στην κυβερνητική διαφήμιση τι είναι; Αυτό που κάνει τώρα η ίδια η κυβέρνηση, βγάζοντας στον αέρα την απειλή των αραχνιασμένων φακέλων της διαπλοκής στο ΣΔΟΕ, για να σταματήσουν οι επιθέσεις από τα μήντια, πώς λέγεται; Η περίπτωση του Alter και των φορολογικών εκκρεμοτήτων που βγήκαν τη μια ημέρα και χάθηκαν την άλλη τι ήταν; Με τις μεγάλες δικαστικές υποθέσεις της διαπλοκής που άνοιξαν προ του 2004 και θάφτηκαν μετά στα υπόγεια της Ευελπίδων, τι έγινε; Προφανώς στην κυβέρνηση ξέχασαν ότι δεν μιλάνε ποτέ για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Όπως ξέχασαν και πολλά άλλα.

Σχόλια

27/02 09:42  rp
Έχω μερικές απορίες: τι σχέση έχουν τα δυο απειλητικά –και βλακώδη- ανώνυμα μέιλ που ισχυρίζεται πως έλαβε ο δημοσιογράφος του «Βήματος» με το Press-Gr; Δεν θα μπορούσε να τα έχει στείλει ο οποιοσδήποτε; Δηλαδή, αν εγώ λάβω ένα ανώνυμο μέιλ από κάποιον που υποστηρίζει πως είναι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας θα το πιστέψω; Πώς θα συνδεθούν τα ανώνυμα σχόλια εναντίον του δημοσιογράφου στο Press-Gr –που θα μπορούσε να τα έχει γράψει ακόμα και ο ίδιος- με τα απειλητικά μέιλ; Αυτός που ζητούσε χρήματα από τον δημοσιογράφο πώς ήξερε και τα δυο του μέιλ; Μήπως ήταν φίλος του; Μήπως ήταν ο ίδιος; Γιατί αυτός που έστειλε τα μέιλ και ζητούσε χρήματα σταμάτησε να στέλνει μέιλ; Δεν τα ήθελε τα χρήματα πια; Γιατί o δημοσιογράφος δεν απάντησε στον εκβιαστή πως θα του δώσει τα χρήματα ώστε να συμφωνήσει με την αστυνομία και να τον παγιδέψουν; Μήπως επειδή κανείς ποτέ δεν ζήτησε πραγματικά χρήματα και δεν εκβίασε τον δημοσιογράφο αλλά το μόνο που χρειαζόταν ο δημοσιογράφος ήταν αυτά τα δυο μέιλ για να στηρίξει το επιχείρημά του; Μήπως αυτός ήταν ο τρόπος για να πειστεί η Google πως είχαν διαπραχθεί εγκληματικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών για το Press-Gr; Μήπως ο δημοσιογράφος είχε ήδη κάνει συμφωνία με υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο και πρώην συνάδελφό του; Μήπως ο στόχος ήταν το Press-Gr και όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα; Μήπως τώρα στόχος είναι η ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο;

-αντιγραφή απο το blog του πιτσιρίκου
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Εδώ μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει χωρίς λογοκρισία, και να βάζει όσα μονάστερα θέλει. Ο Χάρος μπορεί να βρίζει ελεύθερα κοσμίως. Οι ρέστοι μόνο προσευχές κι όχι προς τα καντήλια. Οι παραβάτες οδηγούνται στο Μπινελοδικείον. Εισηγητής ο Canyon. Για μετοχές, ισοτιμίες, χρυσάφια, ρύζια και λοιπά δεν έχουμε ιδέα. Ούτε και για πετρέλαια. Απευθυνθείτε στους ειδικούς.
Blogs που αγαπάμε.
Χάρος, για λόγους εξοικείωσης

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις