Το σκοτεινο χωριο
Οτι δεν θα διαβασετε πουθενα αλλου
Λίγα λόγια για εμένα
Στοχάσου και αρκεί. Δεν είμαστε εκείνοι που κατέχουμε την αλήθεια. Δεν είμαστε εκείνοι που θα φωτίσουμε τον κόσμο. Είμαστε μαζί με κείνους που πιστεύουν πως το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο.
Σύνδεσμοι


σήμερα αγόρασα δέκα ανθρώπους
1000 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009
06:55

 

Ποίος έχοντας κρίσιν στοχασμού δεν φρίτ τει θεωρώντας τους ενενήντα εννέα να μην ζώσι, να μην δουλεύωσι, να μην κοπιάζωσι δι’ άλλο τι, ή δια τον εαυτόν των, παρά μόνον και μόνον δια το καλώς έχειν του ενός; Και ποίος βλέποντάς το, δεν καταλαμβάνει, ότι η αιτία είναι, οπού όχι μόνον τα φυσικά και ηθικά υποδουλώθησαν εις τα χρήματα, αλλά και οι ίδιοι άνθρωποι καταστάθησαν μέτρα του χρυσού, και ότι, όποιος έχει περισσοτέρας μονάδας χρυσίου, ημπορεί να αγοράσει περισσοτέρους ανθρώπους; Χειρότερον πράγμα γίνεται από αυτό άραγε; Οι άνθρωποι να ουτιδανωθώσι τόσον, ώστε οπού με άκραν αδιαντροπίαν να ακούει τινάς τον οθωμανόν να λέγη, ομοίως και τον βρετ τανόν, « σήμερον αγόρασα δέκα ανθρώπους»!

 

Ανωνύμου του Έλληνος

 

Ελληνική Νομαρχία

 

Πρωτοδημοσιεύθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα

 

Έκτοτε – και με τη συμμετοχή ελεύθερων πλέον από δεσμά Ελλήνων - σε τούτη την ευγενέστατη άμιλλα σημειώνονταν διαρκώς νέα υψηλά στον δείκτη του πλήθους των ανθρώπων που πωλούνται. Ο στόχος , στο τόσο τοις εκατό τού Fibonacci, έχει επιτευχθεί.

 

Και ελεήμονες, με απειλές και στόμφο, χωρίς ίχνος αντίστασης, χωρίς ενδοιασμούς , σε ολοσχερή αντιστροφή της τάσης, βάλαμε πλώρη προς νέο στόχο :

«σήμερα απέλυσα δέκα καράβια ανθρώπους»

 

απολύομαι

την άλλη Κυριακή θα έχουμε γιορτή

Καλό Σαββατοκύριακο

 

Σχόλια

14/03 10:01  shade
Καλημέρα
Με τη γιορτή, τι θέλει να πεί ο ποιητής;
Θα βγούμε και εμείς τα σαλιγκαράκια;
14/03 11:12  freeagle
Οποία σύμπτωση! Χθες βράδυ επισκέφτηκα έναν θειο μου και παρατηρώντας την βιβλιοθήκη του το μάτι μου έπεσε στην «Ελληνική Νομαρχία» … πήρα στα χέρια μου το βιβλίο και το ξεφύλλισα, θυμήθηκα ότι το είχα ψιλοδιαβάσει χρόνια πριν και θυμήθηκα πως εξυμνεί την ελευθερία ως την ΥΨΙΣΤΗ αρετή …
… με το όποιο συμφωνώ απόλυτα …

«ΠΑΡΑ
ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ
Έν Ιταλία 1806.
ΣΤΟΧΑΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ

ήτοι Λόγος περί
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

… Ή ελευθερία λοιπόν, ώ Έλληνες, εις ημάς είναι, ως ή όρασις εις τους οφθαλμούς. Αν ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος, δεν είναι δυνατόν να γνώριση την διαφοράν του από τον δούλον, και εξακολούθως είναι αναγκαίον πράγμα εις τον δούλον να γνωρίση την ελευθερίαν, δια να μίσηση την δουλείαν, και να την αποστραφή.

… Αλλά, πόσας φοράς πρέπει να εκφωνήσω, ότι ή ελευθερία είναι αναγκαιοτέρα και από την ιδίαν ύπαρξιν εις τον ανθρώπον! …»

Καλημέρα απ’ την Υπερβορέα
14/03 22:20  τσέρουλας
MVP of the game
Παναγιώτης Ταχτσίδης, ΝΕΜΟ διορατικέ.
Οι άλλοι κάτι κουρασμένα παλληκάρια
Παίζει σε λάθος γήπεδο η ανόητη και δεν το εννοεί. Η ΑΕΚ.
Το γήπεδο στις Σέρρες, να βάζουμε πεντάρες.

Στοχάσου και αρκεί αετέ, αυτό είναι όλο.
Μαρία αν ξέραμε τι γίνεται θα είχαμε μείνει στη Β΄ εθνική στην ησυχία μας.
Καλησπέρα

14/03 22:32  CANYON
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=994967&lngDtrID=253
Κρα κρα καρακραααααααααααααααααααααααααααααααααααα...
14/03 22:33  CANYON
Καλησπερα ΡΕ...
14/03 22:51  τσέρουλας
Καλησπέρα ΡΕ. Τι πάθετε απόψε κι εσύ κι ο αετός και τα βάλατε με τις έντιμες;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Εδώ μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει χωρίς λογοκρισία, και να βάζει όσα μονάστερα θέλει. Ο Χάρος μπορεί να βρίζει ελεύθερα κοσμίως. Οι ρέστοι μόνο προσευχές κι όχι προς τα καντήλια. Οι παραβάτες οδηγούνται στο Μπινελοδικείον. Εισηγητής ο Canyon. Για μετοχές, ισοτιμίες, χρυσάφια, ρύζια και λοιπά δεν έχουμε ιδέα. Ούτε και για πετρέλαια. Απευθυνθείτε στους ειδικούς.
Blogs που αγαπάμε.
Χάρος, για λόγους εξοικείωσης

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις