Το σκοτεινο χωριο
Οτι δεν θα διαβασετε πουθενα αλλου
Λίγα λόγια για εμένα
Στοχάσου και αρκεί. Δεν είμαστε εκείνοι που κατέχουμε την αλήθεια. Δεν είμαστε εκείνοι που θα φωτίσουμε τον κόσμο. Είμαστε μαζί με κείνους που πιστεύουν πως το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο.
Σύνδεσμοι


Τα νεα ειναι ευχαριστα
889 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2008
21:08

Τα νέα είναι ευχάριστα

 

Η αγωνία έληξε

Η αγορά κατέληξε 

Ζήτω η αγορά

 

«Ουδείς επιτρέπεται να πεθάνει χωρίς να υπογράψουμε εμείς»

 

     Αυτή ήταν η στυγνή  υπενθύμιση που έβαλε τους γιατρούς σε Αμλετικά διλήμματα και έπεισε τους 263 να υπογράψουν. Τα άλλα τα δραματικά είναι λεπτομέρειες και δεν τα πιστεύουμε. Εκατόν εβδομήντα ένας  ήταν οι ανάλγητοι που αρνήθηκαν την ευθανασία πλήρως συντονισμένοι με τις εκ του θρησκεύματος επιταγές. Και έσπευσαν να τις ρευστοποιήσουν.

     Όμως η σύγχρονη τεχνολογία επιμηκύνει την επιθανάτιο αγωνία υπερβολικά.

Το γράφημα έχει σκιρτήματα. Είναι ακόμα ζωντανή η ψόφια. Μα όπου και να  πάει θα  τη βρουν και θα  την καταλήξουν. Συμβόλαιο χωρίς τη δυνατότητα ανάκλησης άνευ Θείου κι Εωσφόρου.

 

πάλι με εξομολογητές θα μπλέξουμε, πάλι με συμβολαιογράφους…

 

…μέχρι να βρούμε πάτο

ας μείνουμε με γρατσουνιές

 

http://www.youtube.com/watch?v=dA_XH7qGHO4

  

Σχόλια

04/10 21:48  NEMO
Μερικές απλές αλήθειες:
Σ'αυτή τη κρίση που ξεκίνησε πέρυσι το Νοέμβριο θα γονατίσουν και θα αφαλοκοφθούν οι φραγκάτοι,οι έχοντες χαρτοφυλάκια άνω των 300.000 ευρώ. Οι μικροί σακατευθήκαμε στο πρώτο μέρος της κρίσεως,απ'το 1999 ως το 2003.
Λένε ότι στην επόμενη ανοδική περίοδος(όποτε έρθει)δεν συμμετέχουν οι μετοχές που πρωταγωνίστησαν στην προηγούμενη.Δηλαδή όχι οι τράπεζες... Ναι αλλά όμως εδώ μπαίνει ένα ερώτημα,πώς θ'ανέβει το δικό μας το μαγαζί αφού ήταν και είναι(και μάλλον θα παραμείνει)τραπεζοβαρές? Ή είναι φούμαρα αυτή η επωδός ή θ'αργήσουμε πάρα πολύ να δούμε κανονική bull market...

Έρχομαι τώρα στα ερωτήματα που έθεσε ο ΚΥΝΙΚΟΣ και που όλους μας καίνε,τι κάνουμε? Μία λύση είναι να χαιρετήσουμε τη Σοφοκλέους και γενικώς τα χρηματιστήρια και να τα βάλουμε(όσα μας έχουν απομείνει)στο τόκο.Ο τόκος αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες πιένες τα ερχόμενα χρόνια και γιατί όχι να φθάσουμε σε εποχές δεκαετίας '80(20-25% επιτόκια).
Άλλη λύση είναι να ασχοληθούμε με τα παράγωγα,δηλαδή με τον 20άρη,και να μπούμε short.Λίαν επικίνδυνο το άθλημα,μεγάλη η μόχλευση.
Εναπομείνασα λύση είναι η παραμονή μας στο ΧΑΑ,αυξάνοντας τη ρευστότητά μας αυτή την περίοδο και στήνοντας καραούλι για τον ερχομό του 4αριού όποτε αυτό έρθει.
Εδώ τίθεται το ερώτημα με ποιες μετοχές θ'ασχοληθούμε και σε ποιες θα στήσουμε το καραούλι. Προσωπικά δεν διαχωρίζω τις μεγάλες απ'τις μικρές,από πλευράς κεφαλαιοποιήσεως,αλλά από θέμα υγείας(κυρίως τα δάνεια που έχει),εμπορευσιμότητος(πόσα κομμάτια κάνει)και από τεχνικής τους εικόνας.
Καταλαβαίνω ότι οι μεγάλες προσφέρουν "σιγουριά" έναντι των μικρομεσαίων αλλά όπως παρακολουθούμε στις οθόνες μας,το αίμα που ρέει αυτή τη περίοδο είναι των μεγάλων κυρίων και όχι τόσο των δεσποινίδων... Τέλος πάντων,αν μια μικρή δεν έχει πρόβλημα βιωσιμότητος,γιατί όχι...?
Και κάτι που ξέχασα να το γράψω νωρίτερα και θα το λέω συνεχώς μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου(και να της κάνω περμανάντ...). Όχι πολλές πράξεις,όχι πολλά μέσα-όξω,δεν κάνουμε πλούσιες τις ΑΧΕ και
04/10 21:52  NEMO
Όχι πολλές πράξεις,όχι πολλά μέσα-όξω,δεν κάνουμε πλούσιες τις ΑΧΕ και τις ΕΛΔΕ,την τσέπη μας χαλάμε...

Για επίλογο θα πω κάποια τετριμμένα,όχι λεφτά δανεισμένα στο μαγαζί,όχι λεφτά άμεσα χρειαζούμενα,κάνουμε το χόμπι μας(ακριβό χόμπι είναι η αλήθεια)και δημοσιοποιούμε την ματαιοδοξία μας(ως γράφοντες σε δημόσιο βήμα).Ζούμε ιστορικές στιγμές,είμαστε γενιά πολύ τυχερή σε πολλά κοινωνικά επίπεδα,έχουμε δει πολλά και θα δούμε ακόμα περισσότερα,είναι κρίμα λοιπόν να τα αντικρίσουμε με άδειες τσέπες,γιατί μπορούμε γαμώτο...05/10 00:55  τσέρουλας
Δεν έχω να προσθέσω κάτι στα όσα μας γράφεις ΝΕΜΟ.
Στις 2 Ιουλίου στο θέμα για τους επιζήσαντες γράφαμε :

"Ζούμε μια δύσκολη πραγματικά εποχή. Σκληρή εποχή αλλά ακραία συναρπαστική, όπως ήταν όλοι οι ιστορικοί κατακλυσμοί."

και μιλήσαμε για "μαγαζιά-ταμπέλες"

Το διάγραμμα είναι στο πιεστήριο και θα ανέβει το πρωί αν δεν με πάρει ο ύπνος.

Εκείνος στο λιμάνι που μας χρωστάει τέσσερα θα μας τα επιστρέψει αύριο βράδυ; Με πόσο επιτόκιο;

Καλό ξημέρωμα παιδιά
Υγεία πάνω απ' όλα και δεν το λέω για παρηγοριά.
05/10 09:17  τσέρουλας
Καλημέρα

Κάπως έτσι και στο περίπου ΝΕΜΟ;

www.picoodle.com/view.php?img=/3/10/4/xerolas/f_GDcopym_76bd814.jpg&srv=img34
05/10 10:30  shade
Καλημέρα
Πολύ τρομακτικό το διαστημόπλοιο.
Ετσι και αλλιώς με μετοχές , χωρίς μετοχές είμαστε πάνω του.
Η γενιά μας απόλαυσε τους κόπους και τις στερήσεις των γονιών μας. Οι λίγο μεγαλύτεροι θυμούνται κιόλας πώς ήταν τα πράγματα στα μικράτα τους.
Αν ήρθε και η σειρά μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για να το αποφύγουμε, μόνο δουλιά , αν μας θέλει κανείς, και υπομονή.
"Μαθαίνουν και οι αμάθητοι, ξεχνούν και οι μαθημένοι" έλεγε η μητέρα μου.
05/10 10:40  KYNIKOS
καλημερα σας
φιλε νεμο ,οτι λες τα κανω τοσο καιρο,τα αποτελεσματα γνωστα,δεν απαντησες για τα σαπακια με στορυ,λαννετ ,ενκλω,πετζκ,οχι αμεσα ,που ετσι πρεπει ,αλλα εν καιρω ,καποιο ραλλυ θα το κανουν
δεν θεωρω σημερα καμμια εταιρια καλη και περισσοτερο τις τραπεζες,θεωρω οτι εχουμε μπει στην εποχη του απολυτου τζογου
05/10 12:02  NEMO
Καλημέρα συντρόφια! Τσέρουλα και μόνο που το κοίταξες και το διαμόρφωσες,δεν έχω λόγια να σ'ευχαριστήσω φίλε...

Η σκέψη μου είναι ότι το κοκκινάκι το 3άρι που έχεις στο 2300,πιθανόν θα κατέβει κάτω απ'τις 2000,κοντά στις 1920-1950(για να'ναι όσο το 1 κόκκινο χ1,618).Για το εσωτερικό τεσσάρι που έγραψα χθες κοντά στο 2300(άνευ μεγάλης σημασίας)θα'ναι μπλε τεσσαράκι όπως το'χεις στο διάγραμμα(ακόμα είμαστε στη διαδικασία μπλε 3αριού). Το 4άρι κόκκινο ίσως φθάσει στις 2350 και το 5άρι κόκκινο του μεγάλου 3αριού θα ισούται με το 3άρι κόκκινο,δηλαδή ίσως ολοκληρωθεί χαμηλότερα των 1462 του 2003,περίπου στις 1100-1130 μονάδες.

Όπως το'χεις σχεδιάσει μέχρι το 2 κόκκινο είναι κούκλα.Μανούλα είσαι και στα κυμματικά(άσχετο τι λες εσύ)αφού κατάλαβες τις ασυναρτησίες μου...
05/10 12:08  NEMO
ΚΥΝΙΚΕ για τα σαπάκια που λες,αν υπάρχουν ως τον ερχόμενο Μάρτιο αναλαμβάνεις και το ανάλογο ρίσκο. Προσωπική μου άποψη,αν για παράδειγμα η ΜΗΧΚ δώσει 400% κέρδη γιατί να προτιμήσω κάτι που μπορεί να κλείσει όσο θ'ανεβαίνει? Εκτός κι αν έχω inside information και βγω λίγο πριν συμβεί το μοιραίο...

Είναι στην κρίση και στη διάθεση του καθενός για ρίσκο. Καλά κουμάντα να κάνουμε ως τότε(και αν πάνε τα πράγματα όπως τα υπολογίζω)και να'χουμε πάνω απ'όλα την υγεία μας όπως πολύ σωστά είπε χθες ο ζωγράφος μας...


Υ.Γ Υπάρχει στοίχημα που να λέει αν τελειώσει το σημερινό ματς...?
05/10 14:23  NEMO
Χαχαχαχαχαχα...! Μπερδεύτηκα μέσα στις γραμμούλες μου... Σόρρυ Τσέρουλα,συγνώμη παιδιά για το μπερδεγουέι,κουκλί το'χεις το διάγραμμα,έτσι ακριβώς στα'γραψα χθες το βράδυ,μην αλλάζεις τίποτες...
05/10 20:43  τσέρουλας
Καλησπέρα στην παρέα
Αν είναι κούκλα ή πανούκλα η ζωγραφιά δεν έχει σημασία. Επιζητώ υποδείξεις σε ενδεχόμενα λάθη στους συλλογισμούς μου κι όταν με διορθώνουν λέω ευχαριστώ χωρίς να νοιώσω βλάβη στο εγώ μου. Ένα επί πλέον ευχαριστώ στο ΝΕΜΟ που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω μια άσκηση επί χάρτου και συγχωρήστε τη διάθεση που μου βγαίνει να κάνω κρύα-μαύρα-άτεχνα καλαμπούρια ακόμα και σε τραγωδίες. Πρόκειται προφανώς για άμυνα των νευρώνων.
Μαρία να το αλλάξω το διαστημόπλοιο. Με τι να το αντικαταστήσω; Σοφά τα λόγια της μητέρας σου. Με βάζουν σε πειρασμό να τα αναλύσω.
Το παιχνίδι με τα πολύ μικρά χαρτιά είναι όντως επικίνδυνο και φυσικά δεν έχω να προτείνω κάτι. Πρόσφατα παραδείγματα υπάρχουν πολλά τόσο για
πολλαπλασιαστικές αποδόσεις όσο και δια μηδενισμούς κεφαλαίου που επενδύθηκε (Μπαλής-Βέτεριν-Brain…κλπ στην πρώτη ομάδα και στην αντίθετη Αλλαμανής -Μπάτμαν και Σια ).Το «κι αν σου κάτσει» σταθμίζεται από τον καθένα μας διαφορετικά.
Πολυλογία από τη νευρικότητα εν όψει του αγώνα. Πάω για ηρεμιστικό.
05/10 23:52  NEMO
Χάθηκε μια μάχη,ο πόλεμος συνεχίζεται...

Τσέρουλα στο 1,33 είχες πει η στάση στο ευρώ? Στο 1,3618 σήμερα και σου'ρχεται οσονούπω...

06/10 00:33  τσέρουλας
Έτσι για να ξεδώσουμε προβαίνουμε σε αναθεώρηση τιμής στόχου αναπαύσεως.Τζάμπα είναι.
www.picoodle.com/view.php?img=/3/10/5/xerolas/f_EURUSDcopym_3b69e3b.jpg&srv=img28

Καλό ξημέρωμα

06/10 00:43  NEMO
Μάλιστα,άρα δίνεις ελπίδες στις Hyp(o)-Hop και στα βελγικά καφε-τράπεζα και σκορπάς τον τρόμο στο dollar και στο Αμέρικα by Wall St...
Μας περιμένει πολύ δύσκολη χρηματιστηριακή ημέρα αύριο,καλό ξημέρωμα να'χουμε και όνειρα γλυκά να δούμε...
06/10 10:14  NEMO
Δεν ξέρω αν ο Αλογοσκούφης αποδειχθεί τζάμπα-μάγκας ή ψευτόμαγκας αλλά κατάφερε με μια του δήλωση να τρέχουν όλοι οι Ευρωπαίοι κοιμίσιδες να βρουν λύση για τις καταθέσεις.
Έχουμε κάτι φωτεινές διαλείψεις ώρες-ώρες εμείς οι Έλληνες:)

Καλημέρα αρχόντισσες και άρχοντες,1,3553 σταμάτησε προς ώρας το ευρώ...

06/10 10:40  jim9666
καλημερουδια...
06/10 10:57  KYNIKOS
γιατι πεφτουμε?
πουλαν οι ξενοι?
πουλαν οι πανικοβλητοι?
πουλαμε για να επιβεβαιωσουμε την Τ.Α?
μας εγινε συνηθεια? ειμαστε μαλακες?
εχουμε χρηματα ,για να παρουμε παρακατω?
{ολοι που διαβαζω εχουν απωλειες τουλαχιστον 50%,και ειναι μεσα τουλαχιστον 80% ,απο αυτα που μεινανε}
προχθες στο φορουμ λεγανε για τοποθετησεις long,και καποιοι ομολογουσανε οτι ειναι πιυα στο μargin,μαλλον θα εχουμε αυτοκτονιες,αυτο σε ποιο σταδιο της ανακαμψης μνημονευται?
06/10 10:59  KYNIKOS
αααα! το ξεχασα
καλημερα ,καλη εβδομαδα
σας ευχομαι τωρα που το παθαμε ,τι αλλο μπορουμε να παθουμε ,μετα τις 30 βουρδουλιες δεν μετρας ,εισαι γκολ,οπως εμεις
06/10 12:09  NEMO
Δε πιστεύω να τον τρώει πάλι κανενός το χέρι του...? Τζίμηηηηηηηηηηηη...?
06/10 14:25  shade
Καλημέρα
Πέφτουμε για να πάρουμε τα λεφτά να τα βάλουμε στην τράπεζα τώρα που είναι εγγυημένα.Εγώ η χαζή πάντα έβαζα στους λογαριασμούς και τον σύζυγο και το παιδί για να μην τα φάει ο φόρος κληρονομιάς.
Τώρα που κατήργησε το φόρο, χάνω την εγγύηση, τέλεια και προνοητική επενδύτρια.
06/10 14:29  CANYON
Κουραγιο...
06/10 15:32  shade
Και τσέρουλα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
06/10 15:52  KYNIKOS
ΝΕΜΟ οι ελληνες δεν εχουμε διαλειψεις ,εχουμε αλλη αντιληψη γενικως ,αν δεν μας ειχαν καταντησει ετσι μετα απο σκληρους 25ετεις αγωνες ,απολυτα πετυχημενους ,μας εχουν οδηγησει στην απολυτη παρακμη,θα ειχαμε πολλες καλες αποψεις,ας οψονται ολοι αυτοι που το προσπαθουν ακομη
06/10 16:05  NEMO
Έχεις δίκιο ορέ ΚΥΝΙΚΕ,έτσι ακριβώς όπως τα λες! Μας αρέσει ν'αλληλοφαγωνόμαστε,να αυτομαστιγωνόμαστε,να αυτοταπεινωνόμαστε λες και είμαστε η τελευταία τρύπα του παγκόσμιου ζουρνά...

Αυτός ο τύπος,ο Αλογοσκούφης που τον βρίζω και γω απ'το πρωί ως το βράδυ,πέταξε μια τσουρουκιά παμπόνηρη στον αέρα και έστειλε τους Τρισέδες,τους Μπερνάνκιδες και τους Σαρκοζύδες για βρούβες,άκλαυτους...

Οι δήθεν φωστήρες,οι διαννοούμενοι της καρπαζιάς και της διαπλοκής.Ουστ κόπροι...
06/10 16:12  KYNIKOS
θυμισου φιλε,οτι υπαρχουν ανθρωποι που πρεσβευουν οτι οι ελληνες ειναι ειδος ,ανθρωπου,για να μην αρχισουμε να λεμε τα ρητα ,περι κρεατος και χοληστερινης και μαρμαρων παρθενωνα και μπιτεδων
σοβαρα τωρα ,επειδη τυχαινει να εχω καποια επαφη με αμερικη σε εκπαιδευτικο τομεα ,θα σου πω κατι ,αν ηθελαν μυαλα και οτι αλλο,εχουν 1000 κινεζους στην ουρα ,απο μας αγοραζουν την κουλτουρα μας,μιλαω για υποτροφιες κτλπ
06/10 20:48  shade
Τσέρουλα άλλαξε τον τίτλο επειγόντως το κείμενο άστο.
Τι βραδιές και αυτές.
06/10 22:34  τσέρουλας
Ο τίτλος, Μαρία, αναιρείται πλήρως από το κείμενο που ειρωνεύεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Δεν απευθύνεται στον απλό επενδυτή που βλέπει τις επενδύσεις του σε υγιέστατες εταιρίες να μηδενίζουν. Δεν είμαι έξω από το χορό. Είμαι ένας από αυτούς που δεν γνωρίζουν να κερδίζουν στις πτώσεις.
Οι ταχύτατες εξελίξεις ίσως να έχουν ένα «ευχάριστο» ψήγμα που ονομάζεται «ό,τι είναι να γίνει να γίνει γρήγορα».Στο αργόσυρτο κατέβασμα σε διαδοχικά επίπεδα αφομοίωσης τιμών δημιουργούνται ψευδαισθήσεις και πειρασμοί να αγοράζουμε φρέσκα. Έτσι μηδενίζεται και η όποια ρευστότητα διαθέτουμε. Τρέχουμε μετά για δανεικά… και πάει λέγοντας.
Ευχαριστώ για την επισήμανση. Το γεγονός και μόνο ότι σε ενοχλεί θα ήταν αρκετό ώστε να σπεύσω να το αλλάξω ή να το καταργήσω τελείως χωρίς πολύ κουβέντα αλλά είναι «τεχνικά» δύσκολο. Δεν έχω τα κλειδιά. Φέρω βεβαίως στο ακέραιο την ευθύνη για όσα γράφω και ντρέπομαι που φορτώνομαι στον Αντρέα κάθε τρεις και λίγο να ανεβάζει τις φλυαρίες μου.
Δώσε μου λίγο χρόνο.
Και πάλι ευχαριστώ
Υ.Γ
Το κύριο σφάλμα στον τίτλο ίσως να έγκειται στην έλλειψη εισαγωγικών.
Τα νέα είναι «ευχάριστα»
06/10 23:21  jim9666
τι εγινε ρε παιδια????
ζουμε?
με ετρωγε το χερι μου και σημερα...
αδιορθωτος...
αφηστε τους τιτλους...και τα τρελα...αλλα μας φταινε...μην το ζοριζουμε.
ειναι γρηγορο το πραμα και θα τελειωσει ..συντομα.
συνιστω...ψυχραι(δυο).
ψυχραιμια εις διπλουν.
07/10 07:27  shade
Καλημέρα
μη το κάνουμε θέμα Τσέρουλα, έμπαινα χτές το βράδυ να βρώ κανένα σας και όλο πάταγα στα ευχάριστα νέα. Μία -5, δύο -6, τρίτη -7 έ εκεί τόγραψα .
Δεν ξέρω για σάς αλλά είμαι στο ΧΑ με πρόσχημα τα κέρδη.Το κυριότερο είναι η αίσθηση οτι παίρνω μυρωδιά από το τι γίνεται εκεί έξω και μου αρέσει και το ποντάρισμα ( και πάντα υπάρχει η ελπίδα των κερδών).
Τώρα μη μου πεί κανένας " και δεν πάς κυρά μου να ακούς διαλέξεις της γκρήν πίς ή σε απογευματινά τέια για τους σκοπούς της δενδροφύτευσης του φαλακρού όρους, γιατί θα στενοχωρηθώ( τα λέω στον εαυτό μου, είναι και φθηνότερα).
Σας ευχαριστώ όλους για την ευγένειά σας.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Εδώ μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει χωρίς λογοκρισία, και να βάζει όσα μονάστερα θέλει. Ο Χάρος μπορεί να βρίζει ελεύθερα κοσμίως. Οι ρέστοι μόνο προσευχές κι όχι προς τα καντήλια. Οι παραβάτες οδηγούνται στο Μπινελοδικείον. Εισηγητής ο Canyon. Για μετοχές, ισοτιμίες, χρυσάφια, ρύζια και λοιπά δεν έχουμε ιδέα. Ούτε και για πετρέλαια. Απευθυνθείτε στους ειδικούς.
Blogs που αγαπάμε.
Χάρος, για λόγους εξοικείωσης

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις