Το σκοτεινο χωριο
Οτι δεν θα διαβασετε πουθενα αλλου
Λίγα λόγια για εμένα
Στοχάσου και αρκεί. Δεν είμαστε εκείνοι που κατέχουμε την αλήθεια. Δεν είμαστε εκείνοι που θα φωτίσουμε τον κόσμο. Είμαστε μαζί με κείνους που πιστεύουν πως το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο.
Σύνδεσμοι


3375 αναγνώστες
54 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009
01:09

 

 Φαίνεται ότι οι προσευχές των "αρκούδων" εισακούστηκαν,όχι όμως απ'το ΧΑΑ αλλά απ'τους αμερικανικούς δείκτες που έδειξαν να υποκύπτουν στις πιέσεις των πωλητών. Ο τζίρος τους όμως ήταν εξαιρετικά μικρός,ο μικρότερος των τελευταίων εβδομάδων,δείγμα του ότι ίσως οι αγοραστές να μην επιθυμούσαν να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους από χθες το βράδυ.

Βρισκόμαστε σε εβδομάδα λήξεως παραγώγων και επομένως όλα επιτρέπονται ή τουλάχιστον σχεδόν όλα. Για παράδειγμα αναφέραμε και χθες ότι όσο το 2313 παραμένει ανέπαφο η ανοδική κίνηση δεν απειλείται. Θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο αυτή την άποψη εάν δεν βλέπαμε στην παρούσα φάση και χαμηλότερα του 2350 ή κλείσιμο κάτω του 2370.

Αρωγό σ'αυτή την προσπάθεια θα επιθυμούσαμε από αύριο και τον ΟΤΕ λόγω και της κούρασης που φαίνεται να δείχνει η ΕΤΕ. Όπως επίσης θα περιμέναμε να δούμε μεγαλύτερη ενεργοποίηση απ'τις μετοχές του 80άρη.

ΣΑΤΟΚ: Χαμήλωσαν πολύ οι συναλλαγές της τις τελευταίες συνεδριάσεις,η συσσώρευση δείχνει να ολοκληρώνεται. Το 0.80 είναι επίπεδο κλειδί...

ΚΛΜ: Παρατηρούνται μυστήρια χωσίματα στο τελευταίο ημίωρο εδώ και 3-4 συνεδριάσεις,σήμερα στο τέλος έφθασε στο υψηλό ημέρας αλλά έκλεισε μεσοσταθμικά με απώλειες. Το 2.87 και το 2.59 σε κλεισίματα(άνω και κάτω σκέλη)είναι σημεία σημαντικά.

ΟΛΥΜΠ: Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει,λέει μια λαική μας παροιμία και στην ΟΛΥΜΠ φαίνεται ότι πολλοί μυρίστηκαν ψητό...

ΤΤ: Μετοχές που έχουν μπροστά τους αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται να μην <αφήνονται> στην τύχη τους,όπως για παράδειγμα παλιότερα η ΕΜΠ και προσφάτως ο ΚΑΜΠ. 

Ως εδώ λοιπόν ήταν η άνοδος ή έρχεται μεγαλειώδες bear trap...? Η συνέχεια επί της οθόνης...

Καλημέρα σε όλες και όλους τους φίλους,καλή συνεδρίαση...

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
982 αναγνώστες
42 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009
01:14

Τα πράγματα αρχίζουν και χειροτερεύουν,οι φωνές για διόρθωση ολοένα και πληθαίνουν και είναι ν'αναρωτιέται κανείς αν όλοι αυτοί που <συμβουλεύουν> τον κόσμο μέσω του διαδυκτίου ή μέσω των εφημερίδων ενδιαφέρονται για το καλό των αναγνωστών τους.

Εν τω μεταξύ έχει αρχίσει να γίνεται γραφική η ρήση "κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα",επαναλαμβανόμενη για πολλοστή φορά απ'τις ίδιες γραφίδες. Καταλαβαίνω ότι έχει τρομάξει πολύ κόσμο η ως τώρα ανοδική κίνηση χωρίς μια δυνατή διόρθωση(είχαμε συνηθίσει βλέπετε,να πέφτουμε τον προηγούμενο καιρό)αλλά για σκεφτείτε τέτοια εποχή πέρυσι,που οι περισσότεροι λέγαμε τα ίδια πράγμα απ'την ανάποδη(και τώρα θα γυρίσει,και αύριο θ'ανέβει...).  Αλλά το ζωντανό εκεί,στο ίδιο μοτίβο...

Φανταστείτε λοιπόν το ίδιο σκηνικό απ'την ανάποδη,οι πολλοί να προσεύχονται καθημερινώς να γυρίσει για να επιβιβασθούν στο τρένο και αυτό να συνεχίζει ατάραχο,αναγκάζοντας τους απρόθυμους να ανεβαίνουν σε υψηλότερα επίπεδα. Και φυσικά στο παραμικρό ταρακούνηγμα να εφαρμόζουν το stop loss και να σιχτιρίζουν την ώρα και στιγμή που μπήκαν. Και το τρένο να συνεχίζει ν'αναρριχάται και ξανά τα ίδια...

Έτσι συμβαίνει, όταν κανείς δεν πιστεύει την αγορά τότε η ίδια η αγορά εκδικείται και τιμωρεί.

Τεχνικά,το 2.313 όσο δεν παραβιάζεται προς τα κάτω θα δείχνει τον δρόμο προς υψηλότερα επίπεδα.Στόχος σε κοντινό ορίζοντα είναι τιμές ΓΔ άνω των 2.500 μονάδων. Απ'την περασμένη εβδομάδα τα ηνία έχουν αναλάβει κυρίως μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης,δείγμα υγείας της αγοράς,ενώ στα χαμηλότερα στρώματα το καζάνι βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί,παίρνοντας έτσι σειρά σε μια άτυπη σκυταλοδρομία που παρατηρείται συνήθως σε bull market.

Εβδομάδα λήξεως παραγώγων αυτή που ξεκινάει από σήμερα και φυσικά όλα τα βλέμματα είναι και πάλι στραμμένα στο Αμέρικα,για το εάν περάσουν ή όχι ο DOW και ο Φτωχός πλην Τίμιος τους εκθετικούς τους 200άρηδες.

Καλή εβδομάδα,καλό πρωινό και καλή συνεδρίαση σε όλες και όλους τους φίλους...

 

Υ.Γ Θα παρακαλούσα το Capital να μας δώσει μια απάντηση στο ερώτημα εάν έχει πάψει να λειτουργεί η λίστα με τα Δημοφιλή Blogs γιατί παρατηρούμε μια στασιμότητα το τελευταίο δεκαπενθήμερο παρ'όλο που στο blog μας καθημερινώς καταγράφεται υψηλή επισκεψιμότητα(ευχαριστούμε όλες και όλους τους φίλους μας)και υπάρχουν αρκετοί που σε προσωπικό επίπεδο μάς το'χουν επισημάνει.

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
17 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
4220 αναγνώστες
47 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009
01:32

Δεν είναι στο Μπαλί,δεν είναι στο Μαυρίκιο. Εδώ είναι,Ελλάδα,μένουμε Ελλάδα και γουστάρουμε τρελά...

Καλημέρα και καλές βουτιές... 

Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
889 αναγνώστες
45 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009
00:56

 

Το διάγραμμα του Ηλία (www.tradenews.gr) είναι με τιμές προχθεσινές αλλά το έβαλα για να δείξω την ομορφιά με την οποία ανεβαίνει ο ΓΔ,σκαλί-σκαλί βήμα προς βήμα,απογοητεύοντας προς το παρόν όσους "υπομονετικά" παραμένουν εκτός αγοράς.  Κοιτάξτε το μαύρο διάδρομο μέσα στον οποίο κατευθύνεται(μη κοιτάτε που καταλήγει και πάθετε κανένα εγκεφαλικό...)...

Όπως έγραψα χθες,όσο δεν έχουμε χαμηλότερο του 2313(συμφωνώ με τον Ηλία)οι παραμένοντες μπορούν να χαμογελούν. Αναρωτιέμαι και πόσοι να'ναι αυτοί,διακρίνω διάχυτο τον φόβο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δικαιολογημένον εν μέρει απ'τη στιγμή που ο Ινδιάνος(DOW+S&P) αφήνει ψίγματα ελπίδας στους σορτάκηδες και στους όξω απ'το παιγνίδι. Τυπικώς δηλαδή(μη υπέρβαση του ΕΜΑ200)γιατί διαγραμματικώς συσσωρεύει με ημιάγριες διαθέσεις.

Δεύτερη μέρα η χθεσινή που η μεσαία κεφαλαιοποίηση δίνει στίγμα ενώ από κάτω σιγοβράζει ο 80άρης.Είχα γράψει παλιότερα για το ενδεχόμενο να μείνουν στην αγορά λιγότεροι και απ'αυτούς που τόλμησαν στις 1457 μονάδες.Οι όγκοι αυτό μας δείχνουν,καχυποψία γι'αυτό που γίνεται και επιφυλακτικότητα,ελάχιστοι οι τολμούντες.

Κάπου διάβασα προχθές ότι 11 και 12 Ιουνίου(χθες και σήμερα δηλαδή)γίνεται μεγάλο roadshow στις ΗΠΑ με συμμετοχή των μεγαλύτερων blue chips.Ν'αναμένουμε τ'αποτελέσματα να φανούν στο ταμπλό από αύριο κιόλας...?

Τεχνικά,υπέρβαση του 2400 έχω την αίσθηση ότι θα κρίνει το ματς οριστικά υπέρ των bulls και αν γίνει θα γίνει βιαίως(λόγω συνωστισμού στην είσοδο)με πιθανό στόχο αυτόν που έχει σημειώσει ο Ηλίας στο διάγραμμα,2600+. Εάν η παρούσα κίνηση είναι προιόν απ'το 1873 και δώθε,τότε βρισκόμαστε σε πιθανό 5άρι απ'το 2313 με πιθανούς στόχους από 2554 ως 2650(θα προσπαθήσω να εξηγήσω άλλη φορά τα συγκεκριμένα νούμερα και κυματικά).

Να'χουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι την επόμενη Παρασκευή έχουμε λήξις παραγώγων και τέλος Ιουνίου σημαίνει και τέλος α'εξαμήνου...

Καλημέρα και καλή συνεδρίαση...

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
965 αναγνώστες
42 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009
00:56

 

Τι άλλο να πει κανείς μπροστά σ'ένα τέτοιο κομψοτέχνημα... Μόνο,ότι οι ελπίζοντες φαντάζονται εκείνο το χάσμα στον μαύρο κύκλο και ονειρεύονται... 

Υ.Γ Μας λείπεις φίλε...

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<2345678910>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Εδώ μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει χωρίς λογοκρισία, και να βάζει όσα μονάστερα θέλει. Ο Χάρος μπορεί να βρίζει ελεύθερα κοσμίως. Οι ρέστοι μόνο προσευχές κι όχι προς τα καντήλια. Οι παραβάτες οδηγούνται στο Μπινελοδικείον. Εισηγητής ο Canyon. Για μετοχές, ισοτιμίες, χρυσάφια, ρύζια και λοιπά δεν έχουμε ιδέα. Ούτε και για πετρέλαια. Απευθυνθείτε στους ειδικούς.
Blogs που αγαπάμε.
Χάρος, για λόγους εξοικείωσης

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις