Το σκοτεινο χωριο
Οτι δεν θα διαβασετε πουθενα αλλου
Λίγα λόγια για εμένα
Στοχάσου και αρκεί. Δεν είμαστε εκείνοι που κατέχουμε την αλήθεια. Δεν είμαστε εκείνοι που θα φωτίσουμε τον κόσμο. Είμαστε μαζί με κείνους που πιστεύουν πως το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο.
Σύνδεσμοι


1630 αναγνώστες
10 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009
01:08

 Αυτό είναι το ημερήσιο διάγραμμα του DOW(του αγαπημένου μας Τσέρουλα) μέχρι χθες,προτού διασπασθεί το 8200 ή αλλιώς η λεγόμενη γραμμή λαιμού που τόσο πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα(λένε ότι κάτι που το βλέπουν όλοι παύει να υφίσταται αλλά θα το δούμε στη πορεία αυτό). Δεξιά με κόκκινα γράμματα υπάρχει το 161,8% επίπεδο και το μαύρο με το 261,8%,8120-8145 δηλαδή,όπου είναι πιθανά(το 8145 το πλησίασε χθες)σημεία στήριξης και έπονται το 8030 και μετά το...7850. Μη ξεχνάμε ότι κάθε διάσπαση χρειάζεται και επιβεβαίωση,μένει να τη δούμε κι αυτή.

Σήμερα ξεκινάνε οι ανακοινώσεις των β'τριμήνων στη Wall με την Αlcoa(περιττό να σας πω τι αναμένουν οι αναλυτές...),με τον διευθύνοντα σύμβουλό της να δηλώνει ότι τα χειρότερα πέρασαν για τον κλάδο του αλουμινίου και ότι περιμένει ισχυρότερο β' εξάμηνο. Λέτε να μη γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος την εταιρεία που διοικεί? Μπορεί,όλα είναι πιθανά σύμφωνα με τις αρκούδες...

Αλλά το ενδιαφέρον σήμερα στην εγχώρια σκηνή θα στραφεί στη διαπραγμάτευση του δικαιώματος της ΕΤΕ και αν υπολογίσουμε το χθεσινό κλείσιμο της Wall ,τα πράγματα(τουλάχιστον στην έναρξη)δεν προοιωνίζονται ευχάριστα για τους έχοντες χαρτιά. Και αν κρίνω απ'την περιρρέουσα ατμόσφαιρα το σορτάρισμα αύριο θα πέσει σύννεφο.Ευκαιρία για εύκολα φράγκα ή μήπως δεν είναι έτσι όπως φαίνεται? Και αν είναι ευκαρία,για πόσο θα κρατήσει το easy money...?

Την ώρα που ο DOW διασπούσε τη γραμμή λαιμού το ΧΑΑ είχε προλάβει να κλείσει πάνω απ'τις 2200 μονάδες,με οικτρό τζίρο είναι αλήθεια,απέχοντας απ'την αντίστοιχη γραμμή 100 και πλέον μονάδες.Σιγά το δύσκολο θα πει κάποιος,να κάνει ένα -5% και να ξανασυναντήσουμε το 2100. Αυτός ο καημός των αρκούδων(ή των όξω απ'την αγορά)κρατάει καιρό τώρα αλλά το μικρό ΧΑΑ αντιστεκόταν ως τώρα...

Παλιότερα είχαμε πει πόσο λίγοι αναμένεται να βρεθούν στην νέα αφετηρία,στην επόμενη ανοδική κίνηση όποτε αυτή ερχόταν.Μήπως αυτή η ανοδική κίνηση είναι προ των πυλών,είναι θέμα μόλις ολίγων ημερών? Πόσοι άραγε πιστεύετε ότι ίσως μέχρι να μπουν οι νέες μετοχές της ΕΤΕ απ'την αύξηση(σε 3 εβδομάδες περίπου),το κοντέρ θα'χει γράψει νέα υψηλά...?Έχει και πανσέληνο την ώρα που γράφω και ίσως να μ'έχει συνεπάρει το ολόγιομο φεγγάρι που φέγγει το πέλαγος...

2090-2100 η στήριξη και όσοι πιστοί και μη σορτάκηδες προσέλθετε,η Σοφοκλέους σήμερα μοιράζει λεφτά...

Καλημέρα και καλή μας συνεδρίαση σε όλες και όλους τους φίλους...

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
31 ψήφοι

 Εκτύπωση
1188 αναγνώστες
31 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009
01:44

  

Θασος κολπος Παναγίας - Ποταμιάς ακτή Χρυσή Άμμος

Ανοδική η περασμένη βδομάδα,με τζίρους όμως μέτριους και με την προσοχή όλων επικεντρωμένη στη συμπεριφορά της ΕΤΕ μετά την αποκοπή του δικαιώματος για την ΑΜΚ.Ενός δικαιώματος που θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται απ'την ερχόμενη Τετάρτη και ακούγεται ότι θα τύχει σημαντικού τζιραρίσματος από ξένους και Έλληνες traders.

Μέχρι τις 22 Ιουλίου που θα διαρκέσει η αύξηση θα'χουμε και εικόνα από τα αποτελέσματα του β'τριμήνου πολλών μεγάλων εταιρείων της Wall που θα δώσουν τον τόνο για το τι μέλλει γενέσθαι ως το τέλος του καλοκαιριού. Αποτελέσματα που τα περιμένει όλος ο χρηματιστηριακός πλανήτης με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μέσα σ'αυτό το περιβάλλον πιθανόν να αδράξουν την ευκαιρία κάποιες μεσαίες και μικρές εισηγμένες να παίξουν μπάλα και αξίζει να δούμε αρχής γενομένης από σήμερα τυχόν ξεπετάγματα αν και η ρευστότητα του συστήματος αυτή την περίοδο και για όσο κρατήσει η αύξηση της ΕΤΕ θα είναι περιορισμένη.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά,το 2100 προς τα κάτω και το 2280-2310 προς τα πάνω είναι τα όρια ενός στενού διαστήματος τιμών που μπορεί να κινηθεί ο ΓΔ τις επόμενες 2 βδομάδες και αναλόγως τις εξελίξεις απ'το εξωτερικό θα δούμε εάν ξεφύγουμε απ'αυτό το range.

Καλή εβδομάδα να'χουμε, ...

καλή συνεδρίαση και καλές βουτιές

Υ.Γ Το πετρέλαιο έπεσε διεθνώς 10% την περασμένη βδομάδα,η βενζίνη πότε θα εδεήσει...?

Αξιολογήστε το άρθρο 
28 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1031 αναγνώστες
22 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2009
00:29

 

προηγούμενα:Τεχνική Ανάλυση
 
ΤΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΑΝΤΩΤΕΣ;
Αυτό το οποίο κάνουν οι περισσότεροι ταλαντωτές είναι να μετρούν με κάποιον τρόπο το ρυθμό μεταβολής της τιμής. Ένας ταλαντωτής μπορεί να γυρίσει προς τα κάτω πριν ακόμη η μετοχή φτάσει στην κορυφή της και το αντίστροφο. Δηλαδή μπορεί, όταν είναι σε μια ζώνη υπερπώλησης, να αντιστραφεί ανοδικά πριν ακόμη η μετοχή κινηθεί ανοδικά. Έτσι αν ο ρυθμός μεταβολής συνεχίσει να είναι ο ίδιος ακόμα και μετά την κορυφή ή τον πυθμένα της μετοχής, ο ταλαντωτής θα γυρίσει και αυτός, αλλά πολύ πιθανόν με μια καθυστέρηση κάποιων περιόδων. Με άλλα λόγια οι ταλαντωτές μετρούν το ρυθμό μεταβολής (=ορμή) και όχι τα μέγιστα ή τα ελάχιστα των μετοχών. Όταν λοιπόν οι κορυφές και οι πυθμένες των ταλαντωτών δε συμπίπτουν με αυτές των μετοχών, υπάρχει πρόβλημα αφού χάνονται χρήματα, είτε λόγω βεβιασμένης εξόδου ή εισόδου, είτε λόγω καθυστερημένης εισόδου ή εξόδου. Τέτοιες περιπτώσεις βλέπουμε στο διάγραμμα της μετοχής της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
 
Με τις κάθετες γραμμές βλέπουμε τη χρονική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις κορυφές και τους πυθμένες του Stochastic RSI και της τιμής της μετοχής.
Γιατί ο ταλαντωτής στο παράδειγμα της μετοχής της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στις 6/12/2001 συνέχιζε να ανεβαίνει μέχρι και τις 10/12/2001, ενώ η μετοχή είχε ξεκινήσει την πορεία της για ένα νέο χαμηλό; Κάθε ταλαντωτής βασίζεται σε ένα είδος του ρυθμού μεταβολής και μπορεί να έχει καθυστέρηση στην αλλαγή της πορείας του σε σχέση με την αγορά. Αυτό είναι κάτι που οφείλεται τόσο στο ρυθμό μεταβολής των τελευταίων περιόδων, όσο και στο εύρος των περιόδων το οποίο λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό του ταλαντωτή.
Θα πρέπει λοιπόν να έχετε πάντα υπόψη σας ότι το σήμα ενός ταλαντωτή δεν παρέχει υπερβολικά μεγάλη αξιοπιστία ως σήμα εισόδου.
 
Τρόποι ανάπτυξης κερδοφόρας στρατηγικής...
Τις περισσότερες φορές - αν όχι όλες - η απόρριψη μιας ιδέας είναι λάθος, γιατί ουσιαστικά κάθε ταλαντωτής μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός στρατηγικού συστήματος που θα είναι κερδοφόρο.

 

Όταν οι traders έχουν προσδιορίσει την κύρια τάση, είναι οι μοναδικοί που θα πρέπει να αποφασίσoυν τον τύπο της στρατηγικής που θα εφαρμόσoυν. Όμως οι περισσότεροι traders νιώθουν άσχημα, όταν πρόκειται να σκεφτούν την ανάπτυξη μιας στρατηγικής. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί δεν τους αρέσει, αλλά γιατί απλώς αισθάνονται ότι δεν έχουν ιδέες τις οποίες θα έπρεπε να δοκιμάσουν, ή ότι δεν έχουν βρει κάτι που οι ίδιοι να πιστεύουν ότι αυτό θα λειτουργήσει και θα έχει απόδοση.

 

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι traders - κάποια στιγμή στην επενδυτική τους σταδιοδρομία - έχουν δοκιμάσει το σύστημα Dual Moving Average Crossover (=διάσπαση των δύο κινητών μέσων). Ο μέσος trader όταν κοιτάζει για πρώτη φορά αυτή τη στρατηγική, πιστεύει ότι το μόνο πράγμα το οποίο θα πρέπει να υποβάλλει σε δοκιμασίες, είναι ο αριθμός περιόδων των δύο Κ.Μ.O.

 

 Οι αρχάριοι πραγματοποιούν πολλά πειράματα, θέτοντας σαν αριθμό περιόδων διάφορα νούμερα και όταν δε βρουν κάτι που να δουλεύει σύμφωνα με τα δικά τους standards, απορρίπτουν εντελώς τo σύστημα Dual Moving Average και προσπαθούν να βρουν τη λύση σε κάποιο άλλο σύστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί πιστεύουν ότι κάπου θα πρέπει να υπάρχει κάποιος δείκτης ή σύστημα που θα λειτουργεί πολύ πιο αποδοτικά.

 

Στην πραγματικότητα όλοι όσοι ασχολούνται με τα επενδυτικά συστήματα, σε κάποια στιγμή της ζωής τους έχουν περάσει από αυτή την φάση και έχουν απορρίψει πολύ καλά συστήματα όπως το συγκεκριμένο. Όμως τις περισσότερες φορές - αν όχι όλες - η απόρριψη μιας ιδέας είναι λάθος, καθώς ουσιαστικά κάθε ταλαντωτής μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός στρατηγικού συστήματος που είναι κερδοφόρο.

 

Η απόρριψη ενός κινητού μέσου είναι σφάλμα, γιατί ο κινητός μέσος είναι το 50% του παζλ που λέγεται ανάπτυξη συστήματος. Ο κινητός μέσος χρησιμοποιείται για να έχουμε το 50% της στρατηγικής το οποίο είναι το setup. Λέγοντας setup εννοούμε τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες μας λένε ότι επίκειται ευκαιρία για είσοδο ή έξοδο. Το άλλο 50% μιας στρατηγικής είναι εκείνο που οι περισσότεροι traders αγνοούν παντελώς και το οποίο αποκαλείται «είσοδος». Στην συνέχεια λοιπόν θα μιλήσουμε διεξoδικά για τους δύο αυτούς όρους και για το πως μπορούμε, χρησιμοποιώντας τους ταυτόχρονα, να μετατρέψουμε ένα σύστημα σε κερδοφόρο.  

 

Όταν προσπαθούμε να δοκιμάσουμε ένα δείκτη ή ένα σύστημα, το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι το να το βάλουμε στον system tester και απλώς να δούμε το ποσοστό απόδοσης σε κέρδη. Δηλαδή η αναζήτησή μας για έναν καλό δείκτη, δε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με έναν απλό, συμβατικό και επιφανειακό τρόπο.

 

Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσουμε το δείκτη ή το σύστημα με ένα τρόπο διαφορετικό και μοναδικό. Χρησιμοποιώντας το setup και την είσοδο, θα μπορέσουμε να δούμε την ανάπτυξη μιας στρατηγικής με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν εντελώς καινούργιο κόσμο, με πολλές δυνατότητες και ιδέες τις οποίες θα πρέπει να δοκιμάσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουμε πλέον να κάνουμε βελτιστοποίηση (optimization) των standard δεικτών και θα αναπτύξουμε μια μέθοδο με την οποία θα μπορούσαμε να είμαστε πιο δημιουργικοί και οργανωτικοί.

Τo setup...
Το setup είναι η συνθήκη ή το σύνολο συνθηκών, οι οποίες πρέπει να πληρούνται ικανοποιούνται πριν να ανοίξουμε μια θέση στην αγορά. Μπορεί να είναι ένας δείκτης ή μια ομάδα δεικτών, οι οποίοι μας λένε ότι θα πρέπει να ετοιμαστούμε για αγορά ή πώληση. Τα setups δεν μας βάζουν στην αγορά, αλλά απλώς μας λένε ότι μια πράξη αγοράς ή πώλησης πλησιάζει στο χρονικό σημείο στο οποίο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.   

Μερικά παραδείγματα setup για στρατηγικές που ακολουθούν την τάση:
·         Ο δείκτης ADX βρίσκεται σε ανοδική τάση.
·         Οι τιμές κινούνται έξω από ένα κανάλι.
·         Ένας γρήγορος ΚΜΟ διασπά έναν αργό ΚΜΟ.
·         Παραδείγματα setups για στρατηγικές στήριξης και αντίστασης.
·         Ο δείκτης %Κ διασπά τον δείκτη %D
·         Οι τιμές προσεγγίζουν την πάνω ή την κάτω λωρίδα των φακέλων των Κ.Μ.Ο
·         Ο RSI διασπά την περιοχή υπερπώλησης (0-30) ή διασπά την περιοχή υπεραγοράς (70-100).
Παραδείγματα των setups σε περίπτωση αύξησης της μεταβλητότητας.
·         Άνοιγμα της μετοχής στη νέα συνεδρίαση με ανοδικό χάσμα.
·         Άνοιγμα της μετοχής στη νέα συνεδρίαση με καθοδικό χάσμα.
·         Το εύρος τιμών της συγκεκριμένης περιόδου είναι μεγαλύτερο από το μέσο εύρος των τριών προηγουμένων περιόδων.
·         Η διαφορά μεταξύ δύο ΚΜΟ είναι μεγαλύτερη από την μέση διαφορά των 10 τελευταίων περιόδων.
συνεχίζεται.
Καλημέρα σας   
Αξιολογήστε το άρθρο 
28 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1825 αναγνώστες
80 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009
00:07

 

Ένα ακόμη βήμα προς την ανοδική θεώρηση των πραγμάτων έγινε χθες,αυτή τη φορά με αρωγό τη ΔΕΗ,τα ΕΛΠΕ και τη ΕΥΡΩΒ ενώ η ΕΤΕ ξαπόστασε να πιεί ένα ποτήρι νερό... Σήμερα όμως η συνεδρίαση ΔΙΚΑΙΩΜΑτικά της ανήκει,αφού ουσιαστικά ξεκινάει το "σαφάρι" των 1,25 δις της ΑΜΚ και όλοι περιμένουν να δουν τη συμπεριφορά της στο ταμπλό.

Αμφιβολίες για τυχόν μη κάλυψη της αυξήσεως προσωπικά δεν έχω(αλοίμονο βεβαίως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο)οπότε μένει να δούμε πώς θα κινηθεί ως το τέλος του Ιούλη που θα μπούν οι νέες μετοχές και επειδή η μεγάλη μας φίλη παίζει τον σημαντικότερο παράγοντα στη διαμόρφωση του ΓΔ, το πιθανότερο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι να δούμε τιμές σαφώς υψηλότερες.Ένας βραχυπρόθεσμος στόχος πέριξ του 2300 είναι εφικτός το επόμενο σύντομο διάστημα.

Οι αμερικάνικοι δείκτες,αν και θετικοί χθες,δεν έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία λόγω και της "κολοβής" χρηματιστηριακά εβδομάδος τους(θυμίζω είναι κλειστοί τη Παρασκευή λόγω 4ης Ιουλίου)και μάλλον από βδομάδα αναμένουμε τα νεώτερα. Πάντως το μενού έχει και σήμερα σημαντικά νέα στις 15.30.

Το σημερινό διάγραμμα του Ηλία(το οποίο βγήκε στο www.tradenews.gr λίγο μετά τις 12.00 χθες και καλό είναι να το επισκεπτόμαστε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τυχόν updates)έπεσε κατά πως φαίνεται διάνα στο timing αφού το κλείσιμο άνω του 2214 επετεύχθη και είμαστε και τυπικά ταυρώδης βραχυπρόθεσμα,με stop loss το 2100 που είπαμε και χθες.

Εν αναμονή λοιπόν της αποκοπής του δικαιώματος της ΕΤΕ και όπως λέει η παροιμία "σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει" έτσι και ΧΑΑ χωρίς Εθνική δεν κάνει προκοπή...

Την καλημέρα μου σε όλες και όλους τους φίλους,καλή μας συνεδρίαση και να περάσουμε μια όσο γίνεται ομορφότερη Πέμπτη,με λιγότερο άγχος και περισσότερο χαμόγελο.

 Χαίρεσθε και αγαλλιάσθε... 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
30 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1545 αναγνώστες
72 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009
00:55

Διανύουμε μια περίοδο όπου τα νεύρα πολλών επενδυτών είναι τεντωμένα αφού το κρύο διαδέχεται η ζέστη και τούμπαλιν. Το β'εξάμηνο θα ξεκινήσει σήμερα απ'τις 2210 μονάδες, έχοντας μπροστά μας κοτζάμ ΑΜΚ της μεγάλης μας φίλης που κόβει το δικαίωμά της αύριο Πέμπτη. Έχω βαρεθεί όλο αυτό το διάστημα ν'ακούω σενάρια επί σεναρίων για την πιθανή τιμή που θα κόψει,για το τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της αυξήσεως και άλλα τέτοια όμορφα.

Τα ίδια και χειρότερα έχουμε και στο Αμέρικα όπου μάλλον το μαγαζί εκεί δείχνει ν'ακολουθεί τα χνάρια του ΧΑΑ,εβρισκόμενο ένα βήμα πίσω.Χθες ο DOW μόλις βρήκε πάνω στον απλό 200άρη αντέδρασε αλλά όχι τόσο δυναμικά όσο για να καλμάρει όλη την επενδυτική υφήλιο.Σήμερα και την Πέμπτη υπάρχουν αρκετά οικονομικά νέα που θα επηρεάσουν την πορεία του ενώ μη ξεχνάμε ότι την ερχόμενη Παρασκευή ο Ινδιάνος είναι κλειστός λόγω της εορτής της 4ης Ιουλίου.

Πίσω στα δικά μας και πάλι,όπως βλέπετε στο διάγραμμα του Ηλία απ'το www.tradenews.gr ,το σημείο όπου το μαγαζί γίνεται και πάλι ταυρώδες είναι το 2252. Δείχνει ο ΓΔ να διορθώνει το κύμα που ξεκίνησε απ'το 1618 και όχι όλη τη ανοδική κίνηση απ'τα χαμηλά του Μαρτίου. Εάν πράγματι γίνεται έτσι, τότε το 2100 που έχουμε ήδη κάνει θα μπορούσε να θεωρηθεί σημείο ολοκλήρωσης της διόρθωσης απ'το 2431 και ως 38,2% των 813 μονάδων που έχει διανύσει. Υπάρχει ένας κανόνας τεχνικός που λέει ότι η διορθωτική κίνηση ενός κύματος μπορεί να ολοκληρωθεί στο 4 του προηγουμένου(όπου 1 στο 1795, το 2 στο 1711, το 3 στο 2263 και το 4 στο 2094)κύματος,δηλαδή του 3(όπου 1 το 1724 και 2 το 1618).

Το 2100 δηλαδή,όσο κρατάει,μπορεί να θεωρείται και ως πιθανή εκκίνηση του 5 που θα μας δώσει νέα υψηλά.Αλλά αυτό θα το δούμε στη πορεία και στην ώρα του...

Πάντως τις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε συμπεριφορά αγοράς που θέλει ν'ανέβει,με τις τράπεζες να ξανασέρνουν πρώτες το χορό της ανόδου και πιθανόν με την διαπραγμάτευση του δικαιώματος της ΕΤΕ να δούμε να παραδίδεται η σκυτάλη στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις,μέχρι να μπούνε οι νέες μετοχές απ'την αύξηση. Αυτό όμως θα μας το δείξει μόνο η ίδια αγορά,αρκεί να μη την εκβιάζουμε και να μη κάνουμε πλουσιότερες τις ΑΧΕ με τις συνεχείς αγοραπωλησίες μας. Θα μου πείτε,και αυτές τι να κάνουν,κλέφτες να γίνουν...? Γι'αυτό βλέπετε υπάρχουν και οι τωρινές φάσεις,για όλους έχει προνοήσει η αγορά...

Να'χουμε ένα καλό μήνα(Ιούλιος ο Αλωνάρης),μια ευχάριστη ημέρα(ανεξαρτήτως ΧΑΑ)και η συνέχεια επί της οθόνης...

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
31 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Εδώ μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει χωρίς λογοκρισία, και να βάζει όσα μονάστερα θέλει. Ο Χάρος μπορεί να βρίζει ελεύθερα κοσμίως. Οι ρέστοι μόνο προσευχές κι όχι προς τα καντήλια. Οι παραβάτες οδηγούνται στο Μπινελοδικείον. Εισηγητής ο Canyon. Για μετοχές, ισοτιμίες, χρυσάφια, ρύζια και λοιπά δεν έχουμε ιδέα. Ούτε και για πετρέλαια. Απευθυνθείτε στους ειδικούς.
Blogs που αγαπάμε.
Χάρος, για λόγους εξοικείωσης

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις